Havuzunuz Sezona Hazır Mı?

08-03-2023 15:41
Havuzunuz Sezona Hazır Mı?
     Bir çoğumuz “Yaz gelse da havuzumuzu doldursak.” diyoruz. Bunun için en doğru zamanı seçmek çok önemli gibi gözükmese de atıl şekilde bırakılmış havuzda oluşacak alg ve bakteriler sağlığımız için tehlikelidir. Bu yüzden havuzumuzu zamanı geldiğinde açmalı ve kimyasallar ile temizlemeliyiz. 
    Hava sıcaklığı gündüz vakitlerinde 20°C’nin üzerlerinde seyrediyorsa havuzumuzu yaza hazır hale getirmemiz doğru olacaktır. Bu sıcaklık yüzmek için soğuk fakat bakteri oluşumu için yeterli bir sıcaklık. İlkbahar ayı polen mevsimi olduğu için bu polenler havuzumuzda toplanacaktır. Hem bu polenlerin hem de tüm kışın temizliğini yapmak için havuzumuzu su ile doldurmadan önce hidroklorik asit (HCl) ve fırça yardımı ile derz ve seramiklerimizi temizlemeliyiz. Bu işlem sonrasında havuzumuz su ile doldurup, önce havuzun pH dengesi ayarlanır ve daha sonra toz klor ile şoklama işlemi yapılır. Şoklama işlemi yapıldıktan sonra pompayı çalıştırmamız gerekmektedir. Bu şekilde havuz filtresi ile de temizlik işlemine katkı sağlamış oluruz.  
   Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda edindiğimiz bilgilere istinaden Bodrum’da Mayıs ayında havuz sezonu açılmaktadır. Mayıs’ın üçüncü haftası yukarıda belirtilen işlemler yapılarak, havuz 1 haftalığına dinlendirilir. Bu süreç içerisinde havuz gözlemlenmeye devam edilir. Filtre, pompa, bağlantı yerleri gibi su kaçağı ve arıza riski olan parçalar kontrol edilir. Sezonluk kimyasal tedariği veya bakım anlaşmaları yapılır.  
   Bu işlemler başarı ile gerçekleştirildikten sonra havuz suyu test edilir. (Açık havuzlarda) Klor değeri 1,00 - 3,00ppm, pH değeri ise 7,2 – 7,6 arasında olmalıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.